Magazin

Crnogorski sportski novinar komentarisao bh. navijače: Prvi put sam prisustvovao utakmici sa BH Fanaticosima – oduševljen sam

Crnogorski sportski novinar Danilo Petrović bio je gost emisije Sunčano jutro na O Kanalu gdje je govorio o nedavnoj utakmici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Pohvalio je novinar RTCG-a atmosferu u Podgorici i istakao zadovoljstvo činjenicom što je sve prošlo u najboljem redu sa izuzetkom malog incidenta kada je našim navijačima zapaljen kombi, nakon čega je pokrenuta akcija od strane Ultra Crna Gora da im se kupi novi. 

– Nije bilo naznaka da će se desiti neki incident iako je grad bio puniji nego inače. Naša policija je odradila dobar posao, a atmosfera je bila više nego kvalitetna. Atmosfera je bila dobra, taj mali incident nije pokvario generalni utisak o gostovanju bh. navijača u Podgorici. Navijanje je bilo fenomenalno, a u gradu je atmosfera bila fantastična, rekao je Petrović i dodao:

– Navijači su generalno kao pojava – dvije strane ekstrema. Imali smo situaciju da je zapaljen kombi, a odmah je reagovala glavna navijačka grupa u Crnoj Gori koja je pokrenula akciju da se kupi novi kombi navijačima Bosne i Hercegovine. Time su se ogradili od ove manje grupe koja ne predstavlja Crnu Goru na najbolji način. Nije se ogradila zvanično navijačka grupa, ali su svi osudili taj potez i sama činjenica da su pokrenuli akcije i skupili novac za kupovinu novog autobusa pokazuje da se navijači između sebe razumiju, te da je prisutno veliko poštovanje između njih. 

Istakao je da je prvi put prisustvovao na utakmici na kojoj su prisustvovali BH Fanaticosi koji su ga oduševili organizovanošću. 

– Prvi put sam prisustvovao na utakmici na kojoj su prisustvovali BH Fanaticosi – oduševili su me organizovanošću, navijali su sve vrijeme bez obzira na dešavanja na susretu – bolje su organizovani nego rumunski navijači. Nije bilo incidenta i to me raduje, dodao je on i zatim govorio o šaljivom incidentu gdje su crnogorski navijači ”provocirali” naše, pjevajući im ”burek sa sirom”. 

– Navijači su obični ljudi koji se uvijek istaknu sa nekim pjesmama, možete da se oduševite sa njihovim nekim stvarima i akcijama. Naši navijači su htjeli na šaljiv način da ”isprovociraju” bh. navijače što im nije prvi put da tako nešto rade. 

Sport1.ba

Popularno

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });