BH Fudbal

Selektor Ukrajine: Bit će nam teško protiv mladih igrača BiH koji žele da se dokažu

Nogometna reprezentacija Ukrajine večeras će na zeničkom Stadionu “Bilino polje” obaviti posljednji trening pred sutrašnju, zadnju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru koju će u okviru grupe D, od 20.45 sati, igrati protiv Bosne i Hercegovine.

BiH je subotnjim porazom od Finske (1:3) već izgubila sve izglede za osvajanje drugog mjesta i plasman u baraž, a Ukrajinci, osim što sutra moraju pobijediti, više ne kontrolišu potpuno situaciju. Ispred njih su na tablici vodeća Francuska, koja je s 15 bodova već izborila vizu za Katar, ali i Finska, koja ima 11, odnosno dva boda više od Ukrajine i bolju gol razliku. Ukrajinci su, pak, bolji u međusobnom duelu s Fincima, a sutra na svom terenu, u istom terminu, igraju protiv Francuske.

“Ne želim da komentarišem utakmicu BiH – Finska i pobjedu Finske. Nama je sutra potrebna samo pobjeda”, kazao je na večerašnjoj pres-konferenciji u Zenici ukrajinski selektor Oleksandr Petrakov.

Na novinarsko pitanje šta misli o najavi iz bh. tabora da će sutra selektor Ivaylo Petev izvesti kombinovani sastav, Petrakov ne smatra da će ta činjenica biti posebno olakšanje za njegov tim.

“Mislim da će biti veoma teška utakmica, pogotovo što će izvesti kombinovani sastav. Mladi će se igrači nastojati dokazati”, kazao je Petrakov, koji je najavio da idu na pobjedu i da se nada da će u tome i uspjeti.

“Ja sam tek preuzeo ekipu i do sada nismo imali ni sreće, ali se nadam da ćemo sutra imati i sreće i da ćemo pobijediti”, dodao je.

Ukrajina je protiv BiH do sada igrala samo jednom – prošlog mjeseca na svom terenu, kada je bilo neriješno 1:1. Strijelac vodećeg gola za Ukrajinu bio je Andriy Yarmolenko (15.), ali je bh. tim poravnao preko Anela Ahmedhodžić (77.). Petrakov je istakao kako je u prvom susretu protiv BiH bilo dosta prilika, ali da nisu uspjeli realizirati svoje šanse.

Ukrajinci su u zadnjih šest mečeva, u kojima su odigrali dva prijateljska, savladali samo u gostima Finsku (2:1). Preostalih pet mečeva su remizirali.

“Imali smo dosta prilika protiv Bugarske, i u momentima kada smo gubili, ali ovo je bila prijateljska utakmica. Mi se spremamo za sutrašnju utakmicu, koja je za nas puno važnija”, kazao je vezni igrač Ruslan Malinovsky, koji nije igrao u prošlomjesečnom duelu protiv BiH.

Tabela grupe D: Francuska 15 bodova (gol razlika 16:3), Finska 11 (10:8), Ukrajina 9 (9:8), BiH 7 (9:10) i Kazahstan 3 (5:20).

Popularno

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });