Ino fudbal

Kolašinac tek stigao u Schalke, a odmah mu se desilo nešto što sigurno nije očekivao

Kolašinac je ove sezone za Arsenal upisao devet nastupa, a trebao bi biti jedan od igrača koji će Schalkeu pomoći da očuva status bundesligaša, što neće biti lako.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac novi je fudbaler Schalkea.

Lijevi bek Arsenala igrat će za klub iz Gelsenkirchena kao posuđeni igrač londonskog sastava do ljeta, a za posudbu Zmaja Schalke će timu sa Emiratesa platiti tri miliona eura, uz mogućnost da njemački bundesligaš na kraju sezone otkupi njegov ugovor.

Isti izvor tvrdi da je Kolašinac danas apsolvirao i medicinske predglede, te da će zvanično biti predstavljen početkom Nove godine.

Kolašinac je ove sezone za Arsenal upisao devet nastupa, a trebao bi biti jedan od igrača koji će Schalkeu pomoći da očuva status bundesligaša, što neće biti lako. Naime, Rudari igraju jednu od najlošijih sezona u historiji kluba. Poslije 13 odigranih kola nalaze se na samom dnu Bundeslige sa svega četiri osvojena boda.

Kako piše Bild, novi trener Christian Gross će Kolašincu povjeriti veliku odgovornost, a lijevi bek naše reprezentacije bi u nastavku sezone trebao nositi kapitensku traku Schalkea.

Čini se da su u Schalkeu odlučili poslušati savjet koji im je kroz medije poslao Kevin Kuranyi, koji je u kolumni za Kicker napisao kako su timu iz Gelsenkirchena potrebni karakterni igrači sa Schalkeovim srcem, a Kolašinac koji je ponikao u ovom klubu zasigurno spada među takve.

Penal.ba

Popularno

To Top