Reprezentacija

VELIKI PREOKRET Misimović i Spahić do 4. januara sada imaju samo jedan posao

U Sarajevu je ponedjeljak održana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj se raspravljalo o nasljedniku Dušana Bajevića na klupi Zmajeva. Pošto danas nije izaban novi selektor, naredna sjednica IO-a zakazana je za 4. januar 2021.

Potpredsjednik NSBiH Milorad Sofranić, nakon sjednice Izvršnog odbora NSBiH, potvrdio je da će se Komisija za izbor selektora do 4. januara usaglasiti oko jednog kandidata.

“Danas je bilo zasjedanje Izvršnog odbora, a prije toga imali smo sjednicu Komisije za izbor selektora koja je određena da pregleda izvještaje sportske komisije (Stručna komisija NSBiH – op.a.) koja će sa stručnog dijela da donese određene izvještaje. Mi smo ih dobili u toku dana, danas smo na Komisiji raspravljali o njima, i zaključak je da se sljedeća sjednica IO NSBiH održi 4. januara. Do tad će ova Komisija zasjedati još jednom, da kompletno pregleda izvještaje i usaglasi stavove i izađemo pred Izvršni odbor s prijedlogom jednog kandidata”, rekao je Sofranić.

Sofrenić je istakao da je u opciji nekoliko kandidata.

“U opticaju je više kandidata. Petev, Barbarez, Musemić, Osim… Ima 7-8 kandidata s kojima se obavilo razgovor. Imat ćemo priliku da izvještaje na miru iščitamo i iznesemo jedan prijedlog pred Izvšrni odbor. Plan je da ne bude dodatnih odugovlačenja i da 4. januara dobijemo selektora. Bilo je još prijedloga, ali neki treneri nisu bili zainteresovani pa ih ne želim spominjati. Bilo je razgovora i sa eminentnijim trenernima, ali uglavnom su nas odbijali. Zahvalili su nam se na pozivu pa smo sveli spisak na ove s kojima smo mogli uspostaviti relacije. Vjerovatno je razlog finansijske prirode. Selektor je svugdje dobro plaćen osim na prostoru bivše Jugoslavije, osim možda Hrvatske. Nemamo veću mogućnost od one što su imali prethodni selektori, a to je mjesečna plata od 15.000-20.000 KM”, rekao je Sofrenić za kraj.

Nije isključena ni mogućnost da se, ukoliko se Misimović i Spahić ne uspiju usaglasiti oko Ivayla Peteva i Sergeja Barbareza, interes preusmjeri u nekog trećeg kandidata kojeg će podržati obje strane.

Penal.ba

Popularno

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });