Reprezentacija

SERGEJ DEFINITIVNO OTPADA: Trebao je biti selektor, ali sada je sve gotovo!

Fudbalska javnost u BiH još uvijek iščekuje novog selektora Zmajeva, a vremena je sve manje budući da meč kvalifikacija protiv Finske za Svjetsko prvenstvo u Kataru igramo već u martu 2021. godine.

Svima je jasno da blok Vico Zeljković – Zvjezdan Misimović favorizira bugarskog stručnjaka Ivayla Peteva, dok je Emir Spahić naklonjen Sergeju Barbarezu.

Na kraju će, kako se čini, jedan od njih dvojice biti izabran za novog selektora, no ostaje da vidimo ko će pobijediti u toj utrci.

Zanimljivo je da su Spahić i Misimović razgovarali i sa drugim kandidatima za selektora, ali čini se da je to bilo samo da se ispoštuje procedura i da se već otpočetka znalo kako će sve završiti.

Tako je jedan od kandidata za selektora reprezentacije BiH, Sergej Jakirović, razgovarao sa čelnicima N/FS BiH. Sergej je predstavio svoju viziju, u kom smjeru se treba razvijati reprezentacija, te je prezentovao svoje planove za kvalifikacije koje nas očekuju.

No samo par dana kasnije i njemu je bilo jasno da od cijele priče neće biti ništa i na vrijeme je odustao od posla. Naime, Dnevni avaz tako piše da je otpala mogućnost da Jakirović dobije posao u reprezentaciji jer će u ponedjeljak biti imenovan za novog šefa stručnog štaba Zrinjskog.

“Dogovoreni su svi detalji, ostalo je još samo da se Plemići zahvale dosadašnjem treneru Mladenu Žižoviću”, navodi pomenuti list.

Mnogi će reći da je ovdje propuštena savršena prilika za najbolje rješenje na klupi reprezentacije. Naime, u igri je bila kombinacija da Zmajeve zajedno vode oba Sergeja i Barbarez i Jakirović.

Time bi bila riješena dva najveća problema za novog selektora. Autoritet i iskustvo. Barbarez, koji je legenda bh. fudbala bi tako u reprezentaciju unio potrebni autoritet, zajedništvo i zalaganje, dok bi Jakirović tu pridonio svojim iskustvom u pogledu treninga, fizičke i taktičke pripremljenosti reprezentativaca. Reklo bi se – savršena kombinacija, ali sada je, nažalost, u potpunosti propala.

Penal.ba

Popularno

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });