Ino fudbal

Barcelona dovodi pojačanje koje će im u potpunosti promijeniti krvnu sliku

Već skoro godinu dana vlada haotično stanje u Barceloni. Klub se doslovno raspao u tom periodu, predsjednik je napustio klub, mijenjali su se treneri, Lionel Messi je napravio dramu i odlučio otići, velike zvijezde poput Luisa Suareza i Ivana Rakitića besplatno su napustile klub, ekipa se nije dodatno pojačavala, a prijeti im i bankrot.

Međutim, u svom tom haosu klub, čini se, ipak razmišlja o budućnosti. Naime, na mjesto sportskog direktora trebao bi stići jedan od najjačih operativaca u Europi. Barcelona će pokušati dovesti Michaela Zorca, čovjeka koji je preporodio Borussiju Dortmund i koji je prošle zime uspio dovesti najtraženijeg napadača na svijetu, Erlinga Haalanda.

Njemački mediji tvrde kako Zorc ne bi trebao obavljati samo ulogu sportskog direktora, već da bi trebao voditi i skautsku službu. Dakako, to ima smisla jer Zorc je čovjek koji je doveo u Borussiju Roberta Lewandowskog, Pierre-Emericka Aubameyanga, Ousmanea Dembelea, Mattsa Hummelsa, Jadona Sancha, na kraju i Haalanda, a većina tih igrača dovedena je za sitan novac, a kasnije su ih preprodali i zaradili desetke pa i stotine miliona eura.

Penal.ba

Popularno

To Top