Reprezentacija

Selektorska križaljka: Otkriveno zašto Spahić i Misimović nisu razgovarali sa Barbarezom

Stručna komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u petak će nastaviti pregovore s kandidatima za selektora naše reprezentacije. Kako saznajemo, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić prethodnih dana nisu bili u mogućnosti da se sastanu s kandidatima, odnosno dva Sergeja, Barbarezom i Jakirovićem, te Husrefom Musemićem, i obave zvanične pregovore jer je nekada stameni stoper „Zmajeva“ imao virozu.

Nastavak posla

No, nakon dva-tri dana, koje je Spahić poveo pod povišenom tjelesnom temperaturom u svom dubrovačkom domu, početkom ove sedmice njegovo zdravstveno stanje se stabiliziralo, tako da je spreman za nastavak posla.

S druge strane, Misimović je nakratko skoknuo do svog doma u Minhenu, ali se ubrzo zajedno sa Spahićem, vraća u domovinu, gdje će obaviti zvanične razgovore s Jakirovićem i Barbarezom koji je od prošle sedmice u Mostaru. Potom slijede pregovori sa Musemićem, te konačna priprema prijedloga za sjednicu Izvršnog odbora NSBiH, zakazanu za 22. decembar.

Pomenuti treneri, kao i Bugarin Ivajlo Petev (Ivaylo), kako smo to već najavili, glavni su kandidati u selektorskoj križaljci NSBiH. Također, predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske na „klupi za rezerve“ drže Mladena Krstajića i Savu Miloševića, koji je ozbiljan kandidat i za selektora reprezentacije Srbije.

Jednoglasna odluka

Milošević je prije nekoliko mjeseci napustio Partizan, uz poruku da nikad više neće raditi u srbijanskom fudbalu. Ali, kako pišu srbijanski mediji, ne bi to bilo prvi, pa ni drugi ili treći put da Milošević promijeni mišljenje…

S druge strane, kako smo saznali, u kući bh. fudbala, delegatima Izvršnog odbora NSBiH jučer je poslan dnevni red za predstojeću sjednicu, nakon koje bi naša fudbalska reprezentacija mogla imati novog selektora. Naravno, ako jedan od pomenutih kandidata dobije podršku, kako je to ranije bio slučaj, svih članova vlade bh. fudbala.

(sport.avaz.ba)

Popularno

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });