Reprezentacija

Zvjezdan Misimović uzbrukao duhove: Ko će biti novi selektor BiH?

Stručna komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine za izbor selektora, koju čine Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, još nije završila pregovore sa svim potencijalnim kandidatima.

Konačna odluka– U toku su razgovori… Pričamo, a pričat ćemo još, pa ćemo vidjeti, rekao je Misimović za „Dnevni avaz“ te dodao:– Uglavnom, sve ide po planu.Možemo li već razgovarati o imenima? U fudbalskim kuloarima i javnosti se špekuliše o dolasku Ivajla Peteva (Ivaylo), dva Sergeja – Barbareza i Jakirovića, Husrefa Musemića…– Ne, ne bih još razgovarao o imenima. Neki i ne žele da ih spominjemo kao kandidate, a ni ja ne bih da sada nešto špekulišem. To ne ide u prilog ni nama ni njima.Kad ćete Vi i Spahić završiti svoj dio posla, odnosno, obaviti pregovore sa kandidatima i predložiti ime(na) Izvršnom odboru NSBiH koji će donijeti konačnu odluku?– Za 22. decembar je zakazan Izvršni odbor, na kojem će se razgovarati o toj temi. Mi ćemo do tada završiti naš dio posla… Možda već tada – 22. decembra, dobijemo novog selektora. Vidjet ćemo, ali u svakom slučaju bilo bi dobro da se to tada završi kako bi novi selektor što prije mogao krenuti sa svojim poslom, od posjeta igračima, do svega ostaloga. Ipak, već u martu igramo kvalifikacionu utakmicu u Finskoj, što nam je, hajmo reći, finale u našoj grupi.

Prijateljski mečVeliki problem za novog selektora je što prije debija na klupi naše reprezentacije neće imati nijednu prijateljsku utakmicu.

Prijateljski meč

Veliki problem za novog selektora je što prije debija na klupi naše reprezentacije neće imati nijednu prijateljsku utakmicu.

– Poslije Finske (24. mart – op.a.), a prije utakmice sa Francuskom (31. mart), odigrat ćemo jednu prijateljsku utakmicu. To je jedini termin kada je moguće odigrati prijateljsku utakmicu.

Ko će nam biti protivnik u toj prijateljskoj utakmici?

-Pregovori su još u toku. Mogu samo otkriti da će ta utakmica, najvjerovatnije, biti odigrana kod kuće, u BiH – za kraj je rekao Misimović, koji je trenutno u Minhenu.

Nezgodna grupa

– Imamo jako tešku kvalifikacionu grupu, nezgodnu. S Finskom imamo loše iskustvo u gostima, Ukrajina je zadnjih godina stabilna, a Kazahstan je sigurno nezgodan kad je domaćin. Ponavljam, odmah na startu kvalifikacija igramo „finale“ protiv Finske u gostima, a onda slijede dva duela s Francuzima, gdje će nam biti jako teško… Naravno, ne treba sada stvarati neki pritisak, nego, jednostavno, učiniti sve što se može s naše strane da naši momci igraju najbolje što mogu, uživaju i daju sve od sebe. Pa ćemo vidjeti na kraju gdje ćemo završiti – rekao je Misimović.

Četvrti šešir

Naš državni tim je brzo pao iz prvog ili drugog šešira, gdje nam je i mjesto, u četvrti. Nije nam tu mjesto.

– Nije, slažem se, ali dobro, vidjet ćemo šta će biti u narednom periodu. Na kraju ćemo znati jesmo li odradili pravi posao, čvrsto je na zemlji popularni Miske.

Penal.ba

Popularno

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });