Reprezentacija

Sprema se pad Elvedina Begića: Neće nam čovjek koji pravi treći entitet biti počasni predsjednik

Nakon mjeseci čekanja, NSBiH objavio je na svojoj službenoj stranici novi, izmijenjeni Statut, a bivši član Izvršnog odbora krovne kuće bh. fudbala Ibrahim Adilagić u razgovoru za N1 istakao je kako je ovom odlukom vraćen mehanizam nacionalnog odlučivanja NSBiH.

Za pravovaljanu odluku u NSBiH potrebne su dvije trećine glasova članova IO, od kojih jedan glas mora biti iz FSRS i dva glasa iz NSFBiH, a i tu glas moraju dati po jedan predstavnik iz kantonalnog i jedan predstavnik iz županijskog saveza.

Posebno je sporna formulacija “županijski savez”, budući da je sam naziv “županija” okarakterisan kao neustavan 1998. godine.

Zbog svega navedenog, kao i još nekih stvari, Adilagić ističe da će grupa fudbalskih radnika pokrenuti inicijativu da se Begiću ukine titula počasnog predsjednika.

“Begić je instalirao u sve saveze, naročito ovo s bošnjačkom većinom svoje ljude, koji su u principu poslušnici, koji su polupismeni, što je u suštini i sreća nas koji imamo probleme s njima, što oni mnoge stvari rade iz neznanja, pa im te odluke na sudu padaju.”

“Kod mene su čak falsifikovali statut. U Goraždu su održali fiktivnu skupštinu, koje nije ni bilo. Evo u Zenici sada zadnja lakrdija koju je ovaj Begagić napravio da je Izvršni odbor već odredio kandidate koji mogu ići, tako da skupština će samo formalno donijeti neke odluke.”

To je cilj i intencija svih Begićevih poteza, da tamo budu, naročito u bošnjačkim kantonima, ljudi koji će njega slušati. On će preko tih ljudi, i dalje, bez obzira što više nije predsjednik, ostvariti neke svoje ciljeve, blokirati rad saveza, a onda će on kao počasni predsjednik rješavati te stvari”, rekao je Adilagić za N1, dodavši:

“Reći ću vam i nešto ekskluzivno, da postoji grupa fudbalskih radnika koji će pokrenuti inicijativu da se Begiću ukine titula počasnog predsjednika zato što je i donesena na jedan nezakonit način, a s druge strane porediti njega i jednu veličinu kao što je gospodin Ivica Osim zaista je smiješno i on ni u kojem segmentu ne zaslužuje to.”

“Ja se nadam u narednih nekoliko mjeseci, do neke skupštine, da ćemo uspjeti okupiti ljude i navijače i simpatizere na jedne zajedničke demonstracije povodom toga i da ćemo iskazati nezadovoljstvo i pokrenuti inicijativu da se to ukine.”

Penal.ba

Popularno

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });