Reprezentacija

Oglasili se i BH Fanaticosi: Evo šta kažu o današnjem skandalu sa Ivicom Osimom

Navijačka grupa BH Fanaticosi oglasili su se nakon što su u N/FS BiH donijeli novi Statut Fudbalskog saveza BiH. Čelni ljudi bh. fudbala na ovaj način su praktično vratili isti onaj statut zbog kojeg smo bili suspendovani od strane UEFA-e i FIFA-e. Osim toga donešena je i sramna odluka kako članovi organa i tijela N/FS BiH ne mogu biti stariji od 75 godina čime su praktički izbacili legendarnog Ivicu Osima iz Saveza, a time su otvorena vrata daElvedin Begić postane član Odobora za savjetovanje i posredovanje.

Ove sramotne odluke su ponukale BH Fanaticose da se oglase, evo šta su poručili:

“Gospodine Osim, mi nismo zaboravili Vašu ruku spasa u trenucima mraka!

Izbacili ste čovjeka koji vam je omogućio te fotelje!

A mi nismo od jučer!

vica Osim je i prezime koje je dovoljno samo izgovoriti, a to će automatski donijeti salvu pohvala i aplauza širom svijeta. Po svakoj logici, najveće počasti bi trebale dolaziti iz njegove rodne Bosne i Hercegovine, ali ne – najveće počasti dolaze iz drugih zemalja svijeta, iz dalekog Japana, iz Austrije i mnogih drugih. Sve to zbog njegove karijere, njegovog znanja, njegovog karaktera. Orden Izlazećeg Sunca dobijen od strane japanske vlade dovoljno govori. Dovoljno govori i ulica u Grazu koja nosi njegovo ime. Najviše govori njegovo historijsko obraćanje medijima u jeku agresorskih napada na Sarajevo. Mala smo država sa puno heroja i još više izdajnika. Nisu cijenjeni dovoljno i na ovaj način će se potrošiti. Za kraj, nikada ne otpisujte pobjednike – uvijek su tu i neće odustati do posljednjeg daha!”.

Penal.ba

Popularno

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });