Magazin

Leyla Hajrović: Kada smo se upoznali, ja sam zarađivala više nego Izet

U vrijeme kada su zbog pandemije koronavirusa mnogi poslovi stali, onaj na internetu cvjeta, što je Leyla Hajrović i potvrdila.

Leyla i Izet Hajrović u vrijeme pandemije koronavirusa veoma su odgovorni i svoje kretanje su sveli samo na ono neophodno.

– Čuvamo se. Nadamo se boljoj situaciji – kaže za „Avaz“ jedna od najpoznatijih influenserica na ovim prostorima i supruga Dinamovog nogometaša.

U vrijeme kada su zbog pandemije koronavirusa mnogi poslovi stali, onaj na internetu cvjeta, što nam je Leyla i potvrdila.

– Što se tiče posla, za mene je ovo nikad bolja godina. Također, pokazalo se sada, pogotovo u vrijeme pandemije, koliko je moj Instagram profil koristan. Pokrenula sam akciju za djecu u BiH, želimo ih obradovati paketićima za novogodišnje praznike. Dva-tri dana nakon moje objave toliko se ljudi javilo i uplaćivali su novac iz cijelog svijeta. Skupili smo 16.000 KM i lijepo je da vidim da moj Instagram ne služi samo, kao što neki mediji vole predstaviti, da pokažem svoje skupe krpice, već da se time ljudima može pomoći – kaže nam Leyla.

Ističe da ljudi, posebno na Balkanu, ne razumiju da je Instagram posao

– Postoje influenserice koje sarađuju sa svjetskim brendovima poput „Diora“, „Louis Vuittona“… Ja spadam u tu kategoriju, radim s takvim brendovima i, u skladu s tim, objavljujem fotografije.

Ne hvalim se, to je moj posao i tako zarađujem pare – ističe Leyla.

Ozbiljne pare

Ona dobro zarađuje i, kako i sama kaže, definitivno se ne uklapa u šablon žene fudbalera. Suprugov novac njoj nije potreban.

– Ko Izeta i mene privatno poznaje, vrlo dobro zna kakva je situacija bila i kad smo se upoznali, meni su roditelji sve omogućili – od privatne škole pa nadalje. Smiješno mi je kad čitam da je mene neko pokupio s ulice iz Bosne, kada je situacija malo drugačija. Oboje smo rođeni u Cirihu, kad smo se upoznali, ja sam zarađivala više nego Izet. I danas imam svoj biznis, zarađujem svoj novac. Meni je to još ljepše, jer smo zajedno sve stvorili – kaže Leyla.

Mada o konkretnim ciframa nerado govori, ipak dodaje:

– Tu se vrte ozbiljne para. Ako bih htjela, mogla bih još više zarađivati, ali poznata sam po tome da vrlo malo reklamiram i to samo stvari koje mene zanimaju.

Uvijek zajedno

– Izet i ja smo dugo zajedno i sve smo zajedno odlučivali. To je ključ, treba se naći kompromis i imati obzira prema drugoj osobi. Mi uvijek zajedno odlučujemo – ističe Leyla.

Popularno

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });