Reprezentacija

“Ko je to Misimovića ovlastio da tajno pregovara sa kandidatima za selektora?”

Nakon što je Bruno Akrapović otkrio kako ga je kontaktirao Zvjezdan Misimović i uputio mu poziv za razgovor, koji je na kraju Akrapović odbio zbog konkretne ponude od CSKA oglasio se i fudbalski trener Haris Jaganjac.

Jaganjac je žestoko isprozivao Misimovića u objavi na društvenim mrežama.

“Kad shvatimo da se sve stvari mijenjaju, besmisleno je držati se onoga što prolazi, što prošlo je. Nedavno sam na Facebooku objavio da naš trener Bruno Akrapović zaslužuje posao u reprezentativnim selekcijama, međutim poznavajući ga kao korektnog čovjeka i stručnog, kojem dolikuje ta pozicija, ne može prihvatiti nešto što nije maksimalno definisano. Jasno planirano, programirano uspostavljanju određene strategije u ostvarivanju zacrtanih ciljeva”, počeo je Jaganjac, pa nastavio:

“Nemoguće je da profesionalac kao što je i naš Bruno prihvati nečiji ili neki diletantizam bez obzira o kome se to radi(lo). Dovoljno je posložiti hronološkim redom dešavanja u i oko bosanskohercegovačke reprezentacije i zaključiti po ko zna koji put da nema nagovještaja boljitku našeg fudbala. Recimo, ne zna se tačno ko je ovlastio gosp. Misimovića da tajno razgovara sa kandidatima za narednog selektora. Ko mu je dao smjernice kriterija za te i takve razgovore? Je li s tim upoznat Izvršni odbor N/FSBiH?

Nastavio je.

“Gosp. Misimović je mnogo ranije obavio razgovor(e) sa pojedinim trenerima, a da do tada nije bio imenovan u stručnu komisiju u kojoj su gospoda Begić, Zeljković, Beus, Sofrenić i Durić. Fudbal u BiH nažalost neće dugo biti u konvergencijalnom procesu u postepenom približavanju ka referentnoj tački prostora i vremena srodnih mišljenja, vrijednosti, a o ‘pomirenju’ suprotnosti ili postepenog kretanja ka ravnoteži nije ni na kraju pameti.

Jedne prilike mi je pokojni direktor Sarajeva Svetozar Vujović rekao: ‘Profesionalac selektor nije samo tu radi reda, nego i neko ko se između ostalog usudi stručno konfrontirati sa svima, bez obzira o kome se radi’. Zašto bi neko sebi stvarao opterećenja kada je sve u bh. fudbalu nametnuto, od asistenata do igrača (o komisijama da ne govorimo). Nema potrebe da daljnom devalvacijom reputacija bivših i sadašnjih igraća i trenera. Dovoljno je pogledati datume dešavanja i sve će vam biti jasnije. Do srži neozbiljno i neodgovorno od gospode iz Saveza.”

Penal.ba

Popularno

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });