Magazin

Slavni Srbin progovorio o ratu u bivšoj Jugoslaviji: “Nema nevinih, niko nije čist…”

Srpski trener Siniša Mihajlović opet je progovorio o ratu u Jugoslaviji. Dao je veliki intervju za talijanski Sky, u kojemu je govorio o svojim borbama u životu pa se dotaknuo i rodnoga kraja – Borova.

– Na neki način volio bih da se ne sjećam ničega vezanog za taj period, za rat. Na drugi način, ipak, trebam ga se sjećati cijeloga života. U ratu nema pobjednika, dominira crvena boja, boja krvi nevinih ljudi – smatra Mihajlović koji je inače i javno istaknuo da je bio prijatelj sa zloglasnim ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom.

Da ga se odrekne, tražili su ga upravo Talijani želi li postati počasni građanin Bologne.

– Bili smo prijatelji, ali sportski prijatelji. On je bio vođa navijača Crvene zvezde kada sam ja igrao u Zvezdi, a kasnije je uvijek bio na pripremama reprezentacije. I ne osjećam se krivim što je Deju Savićevića i mene volio više od ostalih. Ne želim ga se odreći jer bih bio licemjer – poručio je ranije Mihajlović i dodao:

– Svi smo, uostalom, radili gluposti. I mi, i Hrvati. Ubijalo se s obje strane, zašto da si lažemo, pa nitko nije ni čist ni nedužan! Arkan je, konačno, spasio život mojoj teti. Srbi su ju zarobili, a on ju je uočio i spasio zbog mene.

To cijenim – naglasio je. Nogometni put započeo je u NK Borovu, a potom prešao u Vojvodinu pa u Crvenu Zvezdu, gdje je krenulo njegovo prijateljstvo s Arkanom koji je u to doba bio vođa Delija.

Nakon Zvezde otišao je igrati u Italiju (Romu, Sampdoriju, Lazio i Inter) pa ostao ondje i u trenerskoj karijeri. Podsjetimo da je Mihajlovićev otac Srbin, a majka Hrvatica, no on je uvijek javno isticao da je Srbin.

Popularno

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });