Magazin

Da li BiH gubi još jednog svjetskog talenta? “Uopšte ne razmišljam o reprezentaciji”

Mladi Armin Gigović koji trenutno nastupa za ruski Rostov moći će birati između švedske i bh. reprezentacije.

Osamnaestogodišnjak je trenutno član mlađih selekcija skandinavske zemlje, a na pitanje novinara u Švedskoj da li se vidi u A reprezentaciji, odgovorio je:

“O tome toliko ne razmišljam. Ako budem dobro igrao u klubu, nagrada će doći. Čast je igrati za reprezentaciju, ali ja se prije svega fokusiram na to da ovdje u Rostovu ostavim dobar utisak.”

Govorio je i svom potezu da karijeru nastavi u Rusiji.

“Spominjali su se mnogi klubovi, ali uvijek sam bio fokusiran na Helsingborg. Ipak, kada je došla ponuda, osjetio sam da je pravi trenutak da napravim korak naprijed i na kraju se nisam pokajao. Helsingborgu želim sve najbolje.”

Novac mu nije bio na prvom mjestu.

“Ovdje je velika razlika u odnosu na plaće u Švedskoj. Ipak, vidim se još dugo u fudbalu i nisam ovdje došao samo zbog novca već zato što sam vidio da me stvarno žele i da ću ovdje dobiti šansu. Želim u Rusiji postati bolji igrač i s vremenom napraviti još bolji transfer.”

Učenje ruskog jezika za sada mu dobro ide.

“Ja sam sa Balkana, iz Bosne, mnogo riječi iz moje zemlje me podsjećaju na ruske. Razumijem nešto…”, rekao je, između ostalog, Gigović.

Popularno

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });