Ino fudbal

Novi veliki gaf italijanskih medija vezan za selektora fudbalske reprezentacije BiH Dušana Bajeviča.

Vedad Ibišević će ostati zlatnim slovima upisan u sjećanje svakog bh. navijača kao čovjek koji je uvijek davao sve od sebe za najdraži dres. Čovjek koji je postigao neke od najvažnijih pogodaka u historiji našeg nacionalnog tima.

Nije Vedo ostavio veliki trag samo u reprezentaciji BiH nego i u Bundesligi gdje je godinama žario i palio i gdje još uvijek drži par rekorda.

Ibišević koji je u karijeri igrao za Hoffenheim, Stuttgart i Herthu sada na kraju karijere, sa 36 godina na leđima, nastupa za Schalke 04.

Upravo je u svojoj posljednjoj sezoni u Herthi Vedo oduševio navijače berlinskog kluba kada je ušao u odličnu formu pred kraj takmičenja.

Ipak, to nije bilo dovoljno da Ibišević ostane u klubu, a sada je izvršni direktor Herthe Michaele Preetz otkrio i zašto se klub odrekao usluga Vedada Ibiševića.

“Uz svo dužno poštovanje prema onome što je uradio za klub posljednjih godina, Ibišević, kao ni Skjelbred i Kalou, ne može biti Herthina budućnost. Svjesno smo odlučili poduzeti sljedeći korak”, otkrio je Preetz.

Ibišević je imao brojne ponude za nastavak karijere, ali ipak je izabrao igrati za Schalke iako se klub nalazi u velikoj financijskoj krizi te je Vedi ponuđen mizeran ugovor. Bh. reprezentativac je uprkos svemu odlučio pristati na tu ponudu, a svu svoju platu je donirao u humanitarne svrhe te zarađuje samo od bonusa za nastupe i pogotke.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Popularno

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });