Ino fudbal

Messi i Ramos zajedno jure Ligu prvaka? Europski gigant “otima” kapitene Barci i Realu

ESPN je večeras lansirao pomalo nevjerovatnu, ali na papiru ne baš toliko nemoguću priču – Manchester City dobija posebnu “financijsku inekciju” da u januaru ukrade kapitene Barce i Real Madrida – Lea Messija i Sergia Ramosa! Tačnije, da u januaru potpiše predugovore i potom ih na ljeto dovede besplatno?!

Da su bilo koja druga vremena, cijeli svijet bi se nasmijao na ove glasine, ali da li možemo 100% da isključimo u ovoj ludoj 2020. godini, na sve ono što do sada znamo o Messiju i Ramosu?!

Prvo, Messi je ljetos želio da ode, sada je bliži ostanku, jer je otišla najgora uprava ikada, ali City je i dalje uporan. Glavna karta za Messija će biti uskoro riješena, jer će Pep Guardiola najverovatnije do Nove godine potpisati novi ugovor sa Cityjem. To je bio jedan od preduslova ljetos da Messi razmotri opciju odlaska na Etihad.

Argentinac i dalje čeka rasplet oko izbora na Camp Nou, ali je i privremena uprava sramna, jer očigledno kupuje vrijeme da prikrije sve prljavštine Bartomeua, jer su izbori neobjašnjivo zakazani tek za 24. januar. U prevodu, klubovi imaju 24 dana da pregovaraju sa Messijem o potpisu predugovora i da ga dovedu besplatno na ljeto!

Slična, ali ipak dosta drugačija priča je i sa Ramosom. On takođe ostaje bez ugovora na ljeto, ako ne potpiše novi, samo što deluje da će Florentino Perez na kraju ipak popustiti i dati mu daleko veću platu, jer i u 35. godini, Ramos je najbolji štoper, pa i igrač Reala. Drugo, Perez ne može da dopusti da u razmaku od dvije godine ostane i bez Ronalda i Ramosa, bez adekvatnih zamjena.

Ramos je svjestan svoje pozicije, želi da ostane, ali insistira na svojim uslovima, zbog čega je već mjesecima u zategnutim odnosima sa Perezom, o čemu su madridski mediji “stidljivo” pisali da ne bi iznosili prljavi veš.

Upravo sve to želi da iskoristi Manchester City. Ruku na srce, niko ne može da zamisli da Ramos i Messi zaigraju zajedno, ne zato što se “ne vole”, već zbog toga što je nezamislivo vidjeti ih da napuštaju Barcu i Real.

I Messi i Ramos čekaju nove ugovore, Messi čeka i novu upravu koja može najviše da promijeni situaciju, dok Ramos zna da Perez ostaje, ali i čeka da povuče pravi potez i ispuni njegova očekivanja. Šta će na kraju biti, ostaje da vidimo, ali nema sumnje da bi ova dva transfera pomjerila granice fudbala.

Sportske.net

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Popularno

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });