Reprezentacija

Malo ko je ovo očekivao: Navijači Torina otkrili šta misle o Ameru Gojaku

Gojak je po ulasku ubrzo pogodio stativu sa distance, a svojim je nastupom izgleda zadobio još veće simpatije navijača Torina koji ga prema komentarima žele više gledati na terenu, manje na klupi.

Torino je u nedjelju dočekao posljednji Crotone, ali nakon Genoe nisu uspjeli uvezati drugu pobjedu u nizu, te su odigrali 0:0.

Trener Marco Giampaolo promijenio je pobjedničku ekipu iz Genoe, te Amera Gojaka (23) ostavio na klupi i pružio mu priliku tek u posljednjih desetak minuta utakmice.

Gojak je po ulasku ubrzo pogodio stativu sa distance, a svojim je nastupom izgleda zadobio još veće simpatije navijača Torina koji ga prema komentarima žele više gledati na terenu, manje na klupi.

Twitter Torina prepun je komentara u kojima navijači ukazuju da je Gojak kako kažu unio “sjaj i ritam” ekipi, te da je sa njegovim ulaskom ekipa izgledala bolje nego u dotadašnjem dijelu meča.

Gojak je od dolaska u Torino nastupio na tri utakmice – dva puta u prvih 11, jednom kao rezerva. Većinom je igrao na poziciji “osmice”, pa se za nadati kako će i u reprezentaciji igrati na svojim prirodnim pozicijama “desetke” ili “osmice”, a ne na krilu kako je to do sada bio slučaj.

Trener Giampaolo najavio je veću minutažu kako naš reprezentativac što prije savlada što više talijanskog jezika, ali se i prilagodi zahtjevnijem taktičkom radu koji dočeka sve igrače koji stignu u Seriju A.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Popularno

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });