Reprezentacija

Džeko: Ne treba kriviti momke koji su promašili penal, to je lutrija

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na stadionu Grbavica u polufinalnom susretu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo dočekala Sjevernu Irsku, a Zmajevi su poraženi nakon jedanaesteraca rezultatom 4:3. Nakon 120 minuta bilo je 1:1.

Nakon utakmice izjavu za Nova BH dao je kapiten Zmajeva Edin Džeko.

“Nažalost nismo prošli, a možemo da žalimo. Na kraju krajeva penali su lutrija, najviše mi je žao momaka koji su promašili. To je lutrija i njih ne treba kriviti. Žao mi je što to nismo riješili u 90 minuta. Prvo smo dobro odigrali, drugo smo se bespotrebno povukli i dozvolili smo im da šalju te duge lopte”, rekao je Džeko i dodao:

“Oni su morali isto malo više rizikovati u drugom, gurnuti više igrača naprijed. Nismo se planirali povući, ali nekada te tok utakmice dovede do toga da se povučeš. Primili smo gol iz ničega praktično. Imali smo šanse i u drugom, Rade, Pjana, ja… Bilo je prilika da se riješi i prije. Žao mi je momaka, ali idemo dalje.”

Džeko ističe kako su svi dali svoj maksimum na terenu.

“Momci su dali sve od sebe. Nije nimalo lagano igrati 120 minuta, početak je sezone. Momci su dali sve od sebe, sreća pa ima dosta momaka na spisku i ako neko ne bude mogao igrati protiv Holandije sigurno je da su spremni da ih zamjene”, rekao je Džeko.

Na pitanje da li će tu biti i u kvalifikacijama za Euro 2024. godine Džeko je istaknuo:

“Najbitnije je da sam zdrav. Dobili smo i par mladih igrača danas koji su zdravi i sigurno je da će biti pojačanje za budućnost.”

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Popularno

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });